Automati za krojenje

      Moderne fabrike koriste automatske mašine za uklapanje i krojenje. Obezbedjujući tačnije krojenje i povećanje produktivnosti, sve više se čuje o ovim mašinama koje se još i nazivaju CNC mašine za krojenje.

 
      Pored toga što automatski seku naslagu, postoje varijacije mašina koje i polažu naslagu materijala. Bez ulaženja u priču o isplativosti ovako velikih i skupih sistema, predstavljam tri popularna i u Srbiji dostupna proizvodjača mašina za automatsko krojenje     

Lektra (Lectra)


     Lektra (Lectra) je vrlo popularna po svojim CAD sistemima u dizajnu, konstrukciji i modelovanju, uklapanju krojne slike ali takodje su i proizvodjači CNC mašina za krojenje. Njihova adresa je LECTRA a video njihove mašine:




Gerber


   Gerber je takodje dobro poznati proizvodjač raznih CAD sistema koji  stoji rame uz rame sa Lektrom, kako na svetskom nivou tako i kod nas. Njihova adresa je GERBER a video prezentaciju možete pogledati OVDE.



Morgan Tecnica


      Treći proizvodjač rešenja za krojačnicu kao i tekstilnu industriju uopšte, je italijanski Morgan Tecnica. Imaju kanal na Jutjubu koji je lako pronaći.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Kvarovi mašina za šivenje (i rešenja)

Kako izračunati (pretvoriti) metre u kilograme i obratno

Izrada šablona za krojenje